Горещото време ще се задържи през тази седмица, а с голяма вероятност - и след това.

Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури от 34 до 39 градуса, малко по-ниски по морския бряг. В страната ще духа слаб вятър от север, а в източните райони - до умерен от изток.

Без съществена промяна ще остане времето утре. Сутрин ще бъде топло, с минимални температури около и над 20 градуса. 

През деня ще бъде горещо. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са от 35 до 40 градуса. По морето отново по-ниски.

В сряда остава горещо и сухо, с температури от 34 до 39 градуса.

В четвъртък ще се появи вятър от северозапад и температурите в Северна България ще се понижат с 2-3 градуса до интервала от 33 до 37 градуса. На юг ще остане по-горещо, с температури до 39-40. Ще се развие купеста облачност, но само на отделни места, главно около Родопите ще превали и прегърми. Не са изключени и локални градушки.

В петък остава горещо, с температури от 34 до 39 градуса. Вятърът ще бъде слаб, от север-северозапад, по морето и крайбрежната ивица отново до умерен, от изток. Ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но вероятност за кратки превалявания има главно в Родопите.

Според предварителните прогнози, най-горещият ден на седмицата ще бъде в събота. Тогава термометрите ще достигнат 37 до около 41 градуса.