До края на деня днес ще бъде слънчево и горещо, с температури в следобедните часове от 33 до 38 градуса. В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

За днес НИМХ е обявил жълт код за очаквани горещини за по-голямата част от страната. Изключения са областите по Черноморието плюс Разград, Търговище, Шумен и Сливен.

Преди полунощ от северозапад облачността ще се увеличи и на отделни места в северозападните райони и по поречието на Дунав ще превали и прегърми, като са възможни и локални по-интензивни явления.

Утре минималните температури ще бъдат височки, от 17 до около 22-23 градуса. Преди и около обяд над западните и северозападни райони, а в следобедните часове над западните и централни части на страната ще има локални краткотрайни валежи с гръмотевици, а по места не са изключени и локални градушки. Дневните температури ще бъдат от 31 градуса на северозапад, където още около обяд с умерен вятър ще нахлува по-хладен въздух, до около 38-39 в източната половина на Дунавската равнина и Тракия. Там почти до края на деня вятърът ще бъде от юг-югоизток - умерен и временно силен.

В тези райони при приближаването на студения фронт от северозапад и смяната на посоката на вятъра не са изключени и локални бури и смерчове.

В сряда ще бъде по-хладно, с температури от 25 до 31 градуса в повечето места. Облачността ще бъде променлива, често значителна, а до слънчево време ще намалява в северозападните райони, където ще духа до умерен вятър от запад-северозапад.

Краткотрайни валежи и гръмотевици, на места интензивни, ще има около Стара Планина и останалите масиви, в южните и източни райони. На места те ще бъдат интензивни.

В четвъртък остава неустойчиво над голяма част от територията на страната, с гръмотевици, превалявания  и значителна купеста и купесто-дъждовна облачност. По-малка вероятност за такива явления има по западното поречие на река Дунав и Черноморието.

Максималните температури ще бъдат от 22 градуса по високите полета на запад до около 32-33 в местата с повече слънце в низините.

В петък краткотрайни валежи ще има само на отделни места около и над планините и на изток. Дневните температури ще бъдат от 25-26 до 34 градуса. 

През двата почивни дни ще бъде слънчево, с купеста облачност и почти без валежи, освен на изолирани места в планините предимно в събота. Температурите ще продължат да се повишават и ще са от 30 до 35 в събота и до около 37 в неделния ден. Ще духа слаб, в Югоизточна България до умерен вятър от източната четвърт.