Силна зимна буря удари централните райони на Съединените щати, носейки интензивни снеговалежи и леден дъжд в Северните равнини и гръмотевични бури и торнадо на Юг, предаде Ройтерс, на която се позова БТА.

Националната метеорологична служба предупреди за опасност от торнадо в части от щатите Луизиана, Оклахома и Тексас и съобщи, че очевидци са наблюдавали въздушни стълбове край Грейпвайн, Тексас, и западно от Шривпорт, Луизиана.

Торнадото край Грейпвайн е повредило няколко сгради и е причинило пътни инциденти, но засега няма сведения за загинали и пострадали хора.

С бурята се свързва отмяната на над 70 полета и закъсненията на други 800, съобщава сайтът за проследяване на авиотрафика Flightaware.com. 

Заради условия, близки до виелица, са отменени училищните занятия в Северна и Южна Дакота, Колорадо и Небраска. На някои места из четирите щата се очакват ветрове със скорост 97 км в час през идните два дни, предупреждава метеорологичната служба.

Заради натрупване на сняг и лед са затворени множество магистрали и шосета, съобщават пътните власти, които призовават гражданите да останат по домовете си.

Синоптиците предупреждават, че температурите в региона могат да паднат до минус 29