Днес и утре предстои динамично, контрастно и ветровито време: ще има обилни валежи и от дъжд, и от сняг, но без твърде ниски температури.

Днес преди обяд ще вали над западните и северозападни части на страната. С напредването на деня валежите ще обхванат цялата страна. Сняг ще вали над западните райони, централните и западни части на Дунавската равнина, а дъжд - в източните и южни райони.

НИМХ е обявил жълт код за силни валежи от дъжд и сняг за цялата страна.

Минималните температури ще са от нула до 2 градуса на запад и  северозапад до около 7 в югоизточните райони. Дневните стойности ще са от минус 2 до плюс 4 градуса.

В петък температурите слабо ще се повишат, а в събота и неделя ще бъдат от 3 до 8, на места до 9, 10 градуса.

В неделя от югозапад ще започнат превалявания от дъжд, които ще са по-значителни в южните и централни райони.

В ранния следобед температурите ще бъдат от около 1 градус по високите полета на запад, до 3-4 в Дунавската равнина и 12-13 в Югоизточна България.  Ще духа слаб до умерен вятър от север и с напредването на деня снеговалежите ще обхващат все по-големи части от страната, без крайните южни и източни райони, където ще вали дъжд или мокър сняг.

През нощта ще бъде облачно. В цялата страна ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. Ще духа умерен, на североизток и силен северен вятър и ще има виелици и навявания. 

Минималните температури утре ще са от минус 3 до плюс 2 градуса.

Сутринта преваляванията от запад ще започнат да отслабват и спират, последно — в североизточните райони.

Вятърът ще бъде умерен и силен от северозапад. Дневните температури ще са от минус 3 до плюс 3 градуса.

В Европа на запад температурите са високи за края на януари, на места вали слаб дъжд. Сняг вали у нас и в Северна Гърция, а дъжд — в Истанбул.

В четвъртък облачността ще бъде значителна. Само на отделни места ще прехвърча съвсем слаб сняг. Сутрин по високите полета на запад ще бъде студено. Минималните температури ще са от около минус 9 там до минус 2 минус 1 градуса в Дунавската равнина и Тракия, където ще духа до умерен западен вятър.