Днес  валежите ще спират от югозапад, а облачността ще се разкъсва  и намалява. Дневните температури ще са в интервала 12 до 17 градуса. Ще бъде бъде ветровито, с умерен в Дунавската равнина - силен западен вятър, който привечер ще отслабва, а до полунощ ще стихне.

Утре ще се появи южен вятър, умерен в източните райони и северно от планините. Облачността ще бъде средна и висока, по-значителна на запад. Дневните температури ще са от 15 до 20 градуса, в местата, чувствителни на южен вятър и на изток до 22-23.

Топло, ветровито, с променлива облачност ще остане  и  в събота. Дневните температури ще се повишат още и ще са от  18 градуса  до 24-25 в източните райони и северно от планините.

В неделя температурите ще се понижат и отново ще превалява дъжд.

Привечер срещу понеделник в местата с надморска височина над 900-100 метра дъждът ще преминава в снаг, но ще спира от запад на изток. В понеделник ще бъде по-студено и ветровито. Дневните температури ще са от 8 до 13 градуса. Във вторник  ще остане хладно, с дневни температури от 9 до 15 градуса. Минималните температури сутрин ще са от 1 до 6 градуса и по високите полета и котловини при изясняване има опасност от слани. 

Към сряда времето в страната ни ще се обуславя от поредният средиземноморски циклон. Ще превалява дъжд, на места отново ще паднат значителни количества. 

В четвъртък отново на места са възможни слаби слани, но в по-общ план моделите очакват промяна на атмосферната циркулация над континента и начало на по-продължителен период на сухо време и повишаващи се приятни пролетни температури у нас. Ще следим развитието на тези сценарии  в следващуите дни.

Повишение на температурите се очаква към края на седмицата.