нес над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, с купеста облачност. Слаби краткотрайни превалявания са възможни преди обяд в Странджа и по Южното Черноморие и в следобедните часове в планините на Западна България. Максималните температури ще бъдат от 27 до 32 градуса.

В района на София в следобедните часове не са изключени локални краткотрайни превалявания. Максималната температура ще бъде къмн 27 градуса.

Утре в по-голямата част от страната ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност. Неустойчиво ще остане над високите полета на Западна България и в югозападните райони, където ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Температурите ще са от 27 градуса на запад до 33-34 в Източна България. 

В неделя и началото на следващата седмица ще бъде слънчево и горещо. По-значителна купеста облачност ще има в планините на Западна България, където само на отделни  места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са от 30 до 35, на места 36 градуса.

Горещо и в по-голямата част на страната - сухо, ще бъде времето през повечето дни на следващата седмица. Тепературите най-често ще са в интервала от 31 до 36 градуса, в някои дни на места в низините и  с градус-два по-високи.