Днес ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Повече облаци ще има над западната част от Дунавската равнина.

Дневните температури ще са от 16 до 21 градуса.
В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър.

Утре минималните температури ще се повишат спрямо днешните и ще бъдат от 6 до 11, 12 градуса.
През деня ще бъде предимно слънчево, а дневните температури ще са от 18 до 22, на места в Тракия и Дунавската равнина до около 23 градуса.
В петък повишението на температурите ще продължи.
Минималните ще са от 8 до 13 градуса, а през деня ще достигнат 19-24 градуса. По поречието на Дунав са възможни и стойности до 25 градуса.
Вятърът от запад ще се усили, до умерен в Дунавската равнина.

Привечер и през нощта срещу събота над страната ще премине силно размит атмосферен фронт, по който валежи са малко  вероятни. Той ще бъде изразен главно с усилване на вятъра и увеличение на облачността.
Заради ветровитото и облачно време минималните температури в събота ще са високи, от около 7 градуса по високите полета до 13, 14 във ветровитите части на низините.
В съботния ден ще бъде ветровито, с до умерен вятър от северозапад. Облачността ще бъде по-често значителна, а дневните температури - от 17 до 22 градуса.
В неделя облачността ще бъде променлива. Минималните температури ще останат от 7 до 12, а дневните - от 19 до 23 градуса.
През първата половина на следващата седмица ще бъде почти тихо или със слаб източен вятър. Минималните температури ще бъдат от 7 до 13 градуса, малко по-ниски  в котловините.
Там и около водните басейни е възможно да се образуват краткотрайни сутрешни мъгли.
През деня ще бъде топло за сезона, с температури най-често от 20 до 25 градуса.