Днес облачността ще бъде променлива, често незначителна. В Дунавската равнина ще духа умерен вятър от запад.
Дневните температури ще бъдат от 7 до 13 градуса.

Довечера и през нощта облачността от запад ще се увеличава и в утрото на съботния ден над западните и централни райони ще бъде значителна.
Минималните температури ще са от около един градус на запад до 6, 7 градуса по Южното Черноморие.
Утре ще бъде облачно.
Още преди обяд от юг ще започнат превалявания от дъжд, в планините - от сняг.
Дневните температури ще са от 4 до 9 градуса.

След обяд  и през нощта ще превалява над цялата страна. До края на съботния ден валежите ще бъдат от дъжд, освен в планините, но още преди полунощ, отначало  по високите полета, а впоследствие в Предбалкана, ще преминават в сняг и там ще се образува снежна покривка.

През втората половина на нощта дъждът ще премине в сняг и  в Лудогорието, а впоследствие - в по-голямата част от Северна България, без крайните западни части около поречието на Дунав.
Преди обяд в Североизточна България ще духа умерен и  временно силен вятър от североизток и отново напомняме, че е желателно да се избягва пътуване в тези райони, както и източните старопланински проходи, заради снега и навяванията.
В ниските части на Южна България валежите ще бъдат от дъжд или мокър сняг, без образуване на трайна снежна покривка.

Още около обяд вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад, предимно слаб.
Минималните температури в неделя няма да се различават съществено от дневните и ще бъдат от около нула до 5-6 градуса.
През деня валежите от запад ще отслабват и постепенно ще спират, последно -в крайните източни райони. Там ще превалява слабо до около полунощ.

Минималните температури в понеделник ще бъдат от нула до плюс 4 градуса, но в местата със снежна покривка  и  без вятър по високите полета и на североизток ще са малко по-ниски, до минус 3, минус 4 градуса.

През деня в понеделник ще има значителна облачност. Слаби превалявания са възможни на места в и около  планините на Южна България и  в североизточните райони.
В западната част на Дунавската равнина ще духа слаб запад-северозападен вятър.
Максималните температури ще са от 3 до 9 градуса.

Във вторник съществена промяна на времето няма да настъпи. Температурите сутрин ще бъдат от минус 3 до плюс 3 градуса, а дневните - от 3 до 9 градуса.
Облачността ще бъде променлива, увеличаваща се от запад.
След обяд  и привечер от югозапад ще започнат  превалявания: в низините от дъжд, по високите полета  и  в планините - от сняг.
Предимно облачно, с превалявания, по-често слаби, от дъжд и сняг, ще остане времето и в средата на идната седмица.

Утре и вдругиден времето в планините ще бъде сравнително подходящо за ски-туризъм. Ще превалява сняг, а температурите на 1200 метра надморска височина ще бъдат, утре около нула градуса, а в неделя - 2-3 градуса под нулата. Заради по-тежкия мокър сняг в ниските части на планините, туристите  и скиорите следва да бъдат по-внимателни.