Студеното време приключва. От утре ни очакват поредица от дни с топло и често - слънчево време.

Тази нощ ще бъде предимно облачно и около и след полунощ от югозапад на североизток над западните и северни райони на места ще превали краткотраен дъжд. Минималните температури ще бъдат от около 4 до 9 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива, в Западна България намаляваща до незначителна, а с повече облаци ще остане времето на изток.

Сутринта ще се появи вятър от изток, който с напредването на деня ще се ориентира от югоизток, по-късно от юг и ще се усилва.

Максималните температури ще се повишат чувствително и ще бъдат от 20 до 25 градуса. По-хладно ще остане по морския бряг. В източните райони и северно от планините вятърът ще бъде силен, бъдете внимателни.​

Утре в Европа трудно можем да намерим място, на което да не вали дъжд. Освен това в по-голямата част от континента ще бъде и по-хладно от обичайното за това време на годината.

Оазис на топло време ще бъдем ние, на Балканите, Макар че на места ще бъде доста ветровито, температурите почти навсякъде на нашия полуостров ще бъдат около и над 20 градуса.

У нас в събота ще има променлива облачност, в Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър. Почти без валежи.

Минималните температури ще бъдат от 5 до 10, а дневните от 20 до 24 градуса.

В неделя ще бъде слънчево, със слаб вятър от югоизток. Минималните температури ще са от 7 до 12, а дневните от 21 до 26, 27 градуса.

Топло ще бъде и в началото на следващата седмица: от понеделник минималните стойности ще са около и над 10 градуса, а дневните от 23 до 27, в някои дни на места до около 28 градуса.