Захлаждането вчера беше интензивно, но кратко: предстои бързо повишение на температурите днес и в следващите дни.

Днес ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността над Източна България. Без валежи.

Температурите ще бъдат от 20 до 26 градуса. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. 

Слънчево, с развитие на купести облаци след обяд, но без валежи, ще остане времето утре. Минималните температури ще са от 5 до 10, а дневните - от 24 до 29, на места в Дунавската равнина до около 30. Там ще духа слаб вятър от запад.

В събота ще бъде топло, по поречието на Дунав - горещо, с юлски температури от 29 до около 33, 34 градуса. В Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър.

През нощта срещу неделя и в неделя над страната ще премине размит атмосферен фронт. От северозапад на югоизток на отделни места ще превали и прегърми, като по-съществени ще бъдат явленията около планините и на отделни места в североизточните райони.

Вятърът от северозапад ще се усили и в низините ще бъде временно силен. 

Минималните температури ще бъдат от 12 до 17, а дневните в неделния ден - от 24, 25 до 29 градуса.

В понеделник минималните температури ще бъдат от 9 до 14, а дневните - от 23 до 28, малко по-ниски в Източна България. Там ще духа до умерен източен вятър, а в западните части на страната - слаб до умерен от запад-северозапад.

Ще се развива купеста облачност и в източните райони и над планините на места ще превали и прегърми.

По-неустойчиво ще бъде времето най-вече във вторник, но и в сряда.  Температурите денем ще достигат 22 до 27 градуса, по-ниски в местата в интензивни явления около планините и в западните райони.

Според предварителните прогнози, горещото време отново ще се завърне през втората половина на идната седмица.