Днес ще бъде предимно облачно. В северозападната половина на страната ще духа слаб вятър от североизток, а на югоизток - до умерен от юг.

Дневните температури ще бъдат от 3-4 градуса на северозапад до 16 в Югоизточна България.

След обяд от запад ще започнат превалявания от дъжд.

През нощта ще бъде предимно облачно. От запад на изток ще превали дъжд, като до сутринта валежите от запад ще спират, последно — по Черноморието. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса, в югоизточните райони до 10-11.

През деня ще остане облачно, но превалявания ще има само над крайните югоизточни райони.

Дневните температури ще бъдат от 7 до 13 градуса, малко по-ниски на места в западната част на Дунавската равнина.

В Южна и Западна Европа ще бъде облачно, но меко за сезона, на много места с температури около и над 10 градуса.

Студено, на места със слаб сняг или мъгливо ще бъде в централните части на континента, както и на изток — в Украйна и Русия.

В сряда ще остане предимно облачно. Минималните температури ще са от 2 до 8, а дневните - от 5 до 10 градуса. Дъжд ще превалява в югоизточните райони, както и на северозапад, но там преваляванията ще бъдат по-слаби.

В четвъртък облачността ще бъде променлива. Минималните температури ще са от около 1 по високите полета до 5-7 градуса. През деня ще остане почти без валежи, освен преди обяд по Черноморието. Вятърът ще бъде западен, до умерен, в Дунавската равнина - временно силен.

Дневните температури ще са от 5 до 12 градуса.

В последния ден на годината, в петък, 31 декември, минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните от 7 до 13 градуса. Ще духа слаб западен вятър, облачността ще бъде променлива. Почти без валежи.

В първия ден на новата година облачността ще бъде по-често значителна. Ще духа умерен и временно силен западен вятър.

Температурите ще бъдат доста високи за януари - от 2 до 8 сутринта и от около 10 до 15 градуса през деня. На места ще превали слаб дъжд.