Днес през по-голямата част от деня ще остане слънчево, но студено. Дневните температури ще останат около нулата - от минус 2 до плюс 2 градуса.

След обяд  и привечер от северозапад ще започне бързо увеличение на облачността.

През нощта ще бъде облачно. Ще се появи слаб южен вятър. Минималните температури ще са от около минус 5 до нула градуса, по морския бряг до плюс 2-3.

През деня облачността ще намалява от югозапад и след обяд над южните райони ще бъде слънчево, а повече облаци ще се задържат на север.

Дневните температури ще се повишат спрямо днешните и ще достигнат 5 до 10-11 градуса.

Ще духа слаб, на места северно от планините — до умерен вятър от югозапад.

В централните части на континента започва затопляне. Там ще бъде облачно, на места с превалявания от дъжд, на север — и от сняг и дъжд, като не са изключени поледици.

Слабо повишение на температурите започва и в източните части на континента, като в Москва температурите вече няма да са близки до минус 20, а само до около и малко  над минус 10.

Затопляне предстои и на Балканския полуостров.

През нощта ще бъде облачно. Ще духа слаб вятър от юг. Минималните температури сутринта ще бъдат от около минус 2 по високите котловини до 4-5 над нулата на места в Дунавската равнина.

През деня ще има значителна, но предимно висока и средна облачност. Слаб дъжд ще превали  на места в крайните северозападни райони.

Дневните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса в повечето места, малко по-ниски във високите котловини на Западна България..

В неделя, 26 декември, облачността ще остане значителна. Ще бъде почти без валежи, освен в крайните северозападни райони, където е възможно отново да превали съвсем слаб дъжд.

Минималните температури ще са положителни в повечето места — от около нула до 5-6 градуса, а дневните — от 7 до 12-13. Отново с 2-3 градуса по-хладно ще остава на места в централните части на Западна България.

В понеделник, на 27 декември, ще бъде облачно, с временни  разкъсвания. На места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са от 1 до 6, а дневните — от 10 до 15 в повечето места, малко по-ниски по високите котловини на запад.

Топло за сезона ще остане до новогодишната нощ, както  и в първите дни на новата година.

Топло за сезона ще остане до Нова година, с дневни температури в повечето места около и над 10 градуса, на места в някои дни и до  над 15.

На 28 декември ще бъде облачно, меко и дъждовно. Дъжд, в планините - сняг, ще превали и на 31 декември - повече подробности очаквайте в следващите дни.