И днес ще има значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има превалявания от дъжд с гръмотевици, а на места - и локални градушки.

Жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури е обявен от НИМХ за 9 области в западната част на страната: София, София-град, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пазарджик и Пловдив.

Повече слънчеви часове ще има над източните райони. Дневните температури ще бъдат от 21 до 26 градуса.

Утре съществена промяна на времето няма да настъпи. Гръмотевични бури, краткотрайни валежи и локални градушки ще има над по-голямата част от страната. Дневните температури ще останат също без промяна - от 21 до 27 градуса.

В сряда атмосферата над страната ще остане нестабилна, но над Дунавската равнина и части от Тракия преваляванията ще бъдат на по-малко  места и  с по-ниска интензивност. Над планинските и полупланинските райони условията за гръмотевични бури остават.

Дневните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса.

В четвъртък гръмотевици и дъжд ще има над западните и планинските райони. Дневните температури още малко ще се повишат и ще са от 23 до 28, 29 градуса.

В събота краткотрайни валежи с гръмотевици ще има над планинските райони и на места в Северна и Североизточна България. Дневните температури ще бъдат от 25 до 30 градуса.

И през двата почивни дни обаче ще има повече слънце. Краткотрайни валежи ще има през първия ден над североизточните райони и Стара планина, а в неделя - над югозападните планински и полупланински  райони. Дневните температури ще бъдат от 26 до 31 градуса.