Къде бихте искали  да прекарате една мечтана ваканция?

При дългоочакваното наближаващо лято всеки (или почти всеки) иска да бъде на пясъчен плаж и да плува в кристално чистата морска вода. А ако не можете да отидете на райски остров?

Ети ви списъкът на 10-те най-добри изкуствени плажа в близост до градове, създадени без помощта на Майката Природа (или почти без нейна помощ).

1. Паркът "тропическите острови" в Краусник, Германия. Той е открит през 2004 г. в бивш съветски хангар.

Гостите на парка се потапят в атмосферата на тропическа почивка. Има плаж, лагуни, водопади и екзотични градини. Температурата в парка се поддържа денонощно на ниво 26 градуса по Целзий. В парка, чиято територия е равна на 8 футболни игрища, можете да ходите боси, благодарение на затоплената повърхност.

>>>Виж галерия от снимки на страхотните "ръкотворни" плажове, дело на човека, по света>>>

2. Плажната улица е изкуствен плаж на река Бризбейн в едноименния град. Улицата е възхитителна лагуна с бели пясъчни плажове, палми, каменисти заливи и сенчести плитки води.

3. По време на мероприятието на парижката градска община лете, парижките плажове на бреговете на Сена се превръщат в изкуствени пясъчни плажове с шезлонги, безплатни библиотеки, плажен волейбол, сладоледени сергии и концерти на открито.

Тази година можете да посетите "парижките плажове" до 18 август.

4. Една от основните забележителности на Сингапур е остров Сентоза.

Около 20 милиона туристи посещават Сентоза всяка година. Бреговата линия на острова е известна с трите си бели пясъчни плажа - Силозо, Палауан и Танджон. Пясъкът на известните плажове обаче не е местен. Той е бил доставен специално от Индонезия и Малайзия.

5. Тропически остров в Южна Африка? Да, това е реално, въпреки, че климатът на най-южната част на Африка не е тропически.

Долината на вълните е воден увеселителен парк в курорта Сън Сити.  Това е рай с пясъчен плаж и кристално чисти тюркоазени вълни, които също са изкуствени и се произвеждат от специален апарат. Паркът е известен с забележителностите като "Храма на смелостта" - почти вертикален хълм с височина 70 м.

6. Малдивите са известни с девствените си плажове, където любителите на слънчевите бани могат да се насладят на мекия пясък и морето. Въпреки това в столицата на Малдивите, Мале, няма естествени плажове. За да не се лишават жителите на столицата и гостите от това удоволствие, в Мале е построен изкуствен плаж, който по никакъв начин не отстъпва на естествения - поне климатът е налице.

7. Огромният изкуствен остров Одайбо е построен през 1853 г., за да защити Токио от атаки от морето.

Днес там има търговски центрове, ресторанти, музеи и офис сгради. През нощта, от бреговете на Одайбо, могат да се видят най-добрите гледки към Токио - Моста на дъгата и телевизионната кула с височина 332,6 метра. Видно и от снимката, има дори "истинско" копие на Статията на Свободата.

8. Крайбрежието на Антофагаста в Чили е скалисто, така че там няма естествени плажове. Където природата се е провалила, се е намесил човекът. Днес Антофагаста е украсена с красиви изкуствени плажове.

9. Саут Бенд в Шанхай, Китай, е създаден през 2010 година. Ивица пясък, украсена с дузини шезлонги, се превърна в популярна дестинация за жителите.

10. Плажът Ларвотто, Монако.

Единственият обществен плаж в Монако е на няколко минути пеша от Монте Карло. На плажа Ларвото има изкуствен пясък, детски площадки, велосипедни алеи и батут.

>>> Посетете и нашата Фейсбук-страница>>>>