Предстоящата седмица ще бъде с малко слънце, повече облаци и превалявания.

Днес ще бъде облачно, на много места с превалявания от дъжд, които е възможно да бъдат придружени и от гръмотевици. В източните райони ще духа умерен и силен южен вятър. 

НИМХ е издал предупреждение - жълт код за очаквани значителни валежи, за 18 области в западната и югоизточна част на страната.

Температурите ще бъдат от 10 градуса в западните райони до около 17-18 в източната половина на страната. По-късно през деня, отначало в западните райони, вятърът ще се ориентира от северозапад  и с него ще започне да нахлува по-студен въздух.

През нощта ще бъде облачно, на много места с превалявания от дъжд, а по високите полета, в това число и  в София — от сняг. Ще се появи умерен, в Дунавската равнина — силен западен вятър.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от около нула градуса по високите котловини на запад до 7-8 в крайните източни райони. 

През деня ще остане облачно, с превалявания от дъжд, по високите места — от сняг. Ще бъде доста ветровито, с умерен и силен северозападен вятър.

Дневните температури ще достигнат стойности от около 2 градуса на запад до 10 градуса в източните и югоизточни райони.

В Европа вече има места с температури над 20, почти 25 градуса. Толкова ще бъде на Пиринеите, където освен топло, ще бъде и слънчево. В централната част на континента ще бъде предимно облачно, на места със слаб дъжд.

Макар с по-ниски температури, градусите ще бъдат положителни и на изток, където в Москва утре ще превалява предимно слаб дъжд.

В сряда у нас ще остане облачно и ветровито. Преваляванията от дъжд ще бъдат предимно слаби, а сняг ще вали по високите западни полета. Минималните температури ще бъдат от минус 1 на запад до 5 градуса. Дневните стойности ще са от 2-3 по високите полета до десетина градуса в низините.

В четвъртък и петък съществена промяна на времето няма да настъпи. Температурите ще останат сутрин от около нула до 4-5, а през деня от 5 до 10 градуса. В четвъртък слаб дъжд ще превалява само на отделни места, а в петък - около Стара планина и в Южна България. В четвъртък вятърът ще отслабне, а по-късно ще стихне.

В събота и неделя ще се появи вятър от изток-югоизток и главно дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса, като ще са в интервала от 7 до 13 градуса. В събота ще превали само на отделни места, а в неделя от югозапад ще започнат нови превалявания от дъжд.