Днес ще бъде слънчево, с максимални температури от 4 до 10 градуса. В Източна България ще духа слаб вятър от югозапад-юг.

 През нощта облачността ще бъде незначителна. Ще духа слаб западен вятър. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от минус 4 до плюс 1 градус.

Утре през деня ще има променлива облачност, по-значителна над северозападните райони. Все още без валежи. Максималните температури ще са от 8 до 13, 14 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб, до умерен, западен вятър.

В неделя облачността ще бъде значителна, предимно средна и висока, през деня все още без валежи. Минималните температури ще бъдат от около нула до 4 градуса, а дневните ще останат високи за януари - от 8 до 12 градуса.

През нощта в неделя срещу понеделник, под влияние на преминаващ през Гърция циклон и у нас ще завали дъжд - отначало над западните и южни райони. През деня в понеделник ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни над южните и югоизточни райони. Минималните температури в понеделник ще бъдат от около нула градуса на запад до 5-6 в югоизточните райони. Максималните стойности ще бъдат от 3 градуса на запад до 10-11 в Източна България.

Относно количеството на очакваните валежи по процеса в понеделник. Много - до 50-70 литра на квадратен метър само за 24 часа, ще вали западно от нас - по Адриатика, южно от нас - в части на Гърция и югоизточно - в някои западни райони на Турция. Съществените валежи пак ще ни заобиколят. В по-голямата част на страната ни, до края на процеса с преваляванията - до понеделник вечер, количествата няма да бъдат големи.

В Северозападна България, западните райони, включително Софийско и Пернишко, валежите ще са в рамките само на няколко литра на квадратен метър - от 1 до 3-4. В централната част на Северна България почти няма да вали. По-значителни количества ще има по южната ни граница и планините там - до около десетина литра на квадратен метър, а най-много ще вали в Бургаско и Странджа, до 20-25 литра на квадратен метър. Валежите ще бъдат от дъжд и само по високите части на планините ще вали сняг.

През деня от запад на изток преваляванията ще спират, а облачността ще се разкъсва. През нощта срещу вторник все още ще превалява на места в Източна България. Ще духа слаб западен, в източните райони - до умерен северозападен вятър.

Минималните температури във вторник ще са от минус 1 градус по високите западни полета до 4-5 в източните райони. Ще духа слаб западен вятър. Още сутринта преваляванията ще спрат и в крайните североизточни райони. От запад бързо ще се затопля и температурите след обяд ще достигнат стойности от 8-9 до 13, 14 градуса.