Днес, през предстоящата нощ и през двата почивни дни времето в западната и източната половина на страната ще бъде доста различно.

Днес облачността ще бъде променлива, по-значителна над Западна България. След обяд, главно в планините  и полупланинските райони там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

На изток ще остане слънчево и сухо. Температурите днес след обяд ще достигнат 28 до 33 градуса.

Докато на изток ще бъде през нощта — ясно, а утре слънчево или с незначителна купеста облачност, в западните райони ще бъде нестабилно, с превалявания  и гръмотевични бури.

Явленията ще продължат през цялата нощ и утре на много места в тези райони.

Утре минималните температури ще бъдат от 13 до 18 градуса. 

През деня над западната половина на страната и части от централните райони на много места ще има валежи, гръмотевици и гръмотевични бури. Там ще бъде и по-хладно, с максимални температури от около 22 до 25, 26 градуса.

В Източна България ще има купеста облачност на фона на по-често слънчево време, без валежи. Там ще бъде топло, на места — горещо, с температури от 27 до 33, 34 градуса. 

В неделя времето ще остане почти без промяна. В Западна България ще бъде нестабилно и на места, по-интензивно около планините, ще вали краткотрайно и ще прегърми. Отново са възможни локални поройни валежи и градушки.

На изток остава предимно слънчево, без валежи. Температурите в страната ще бъдат от 27 до 33 градуса, малко по-ниски в местата с повече валежи на запад, включително в София. 

В столицата и двата дни има условия за валежи с гръмотевици и локални градушки. Утре ще бъде и доста хладно, с температура, която едва ли ще превиши 20-21 градуса, а в неделя — до около 23.

По планините: ако ви се ходи на планина, изберете някоя от тези на изток: Източна Стара планина или Странджа. В планините на Западна България времето ще бъде силно неустойчиво, с гръмотевични бури и интензивни краткотрайни валежи.

Морето ще предлага отлични условия и през двата почивни дни. 

Новата седмица ще започне с бързо стабилизиране на времето и повишаващи се температури.

В понеделник през нощта и в ранните сутрешни часове все още на отделни места на север и в централните райони са възможни слаби краткотрайни валежи. През деня ще бъде слънчево, с купести облаци, но почти без валежи над цялата страна.

Минималните температури ще са от 12 до 18 градуса, а през деня стойностите ще бъдат от 28 до 33, на места в южните райони до 34, 35 градуса.

В следващите дни в средата на седмицата в низините ще остане предимно слънчево и горещо.Краткотрайни валежи са възможни на места в планинските райони.

Максималните стойности ще се повишават и ще достигнат 32 до около 37 градуса.