Днес облачността ще бъде значителна. Дъжд ще превалява в северните райони и на места в планините.

През нощта облачността ще бъде значителна. Ще започнат превалявания от дъжд, които до сутринта ще обхванат по-голямата част от страната. В планините ще превалява сняг. Температурите утре сутрин ще са от 2 до 7 градуса. 

През деня ще бъде облачно и дъждовно. Сняг ще вали над 800-1000 метра, а в низините ще превалява дъжд. По-значителни количества валеж ще има в централните части на Северна България. В Софийско дъждът ще преминава в мокър сняг, но в града и ниските части на Софийското поле значителна снежна покривка няма да се образува. Максималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, малко по-ниски във високите западни котловини.

В петък облачността ще остане значителна. Преваляванията постепенно ще спират, последно - в централните части на страната около Стара планина. Минималните температури ще са от около минус 2 до 3 градуса, а дневните - от 6 до 11.

В събота ще има променлива облачност, а температурите ще останат без съществена промяна.

В неделя и понеделник дневните температури ще се повишат чувствително и  на места през втория ден на места в низините ще доближат 20 градуса.