Днес и през следващите няколко дни атмосферата над страната ще остане неустойчива в различна степен, но температурите в средата на седмицата ще се повишат, по-чувствително в Западна България.

Днес краткотрайни валежи с гръмотевици ще има над източната половина на страната и около планините на запад. Дневните температури в районите с облачно време и превалявания в източна България няма да превишат 15-17 градуса.

на запад ще се затопля и в северозападните и югозападни райони дневните температури ще достигнат 25, 26 градуса.

Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад.

През нощта над Източна България все още ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Утре сутрин минималните температури в страната ще са от 10 до 15 градуса. 

През деня ще духа до умерен северозападен вятър, а в Източна България посоката му ще бъде от север. 

Още преди обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и  на много места ще превали и прегърми. Не са изключени и локални градушки.

 Дневните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса, в североизточните и източни райони до около 20-23 градуса, а в западната част на Дунавската равнина малко по-високи, до 29 градуса. 

В Европа, освен на Балканите, повече облаци ще има в югозападните и райони, където и ще захладнее. Температурите в Мадрид и Лисабон ще се понижат. 

В по-голямата част от западна Европа времето ще остане слънчево с комфортни летни температури около 29-30 градуса. 

Слънчево и топло ще бъде и в Москва, а повече облаци и дъжд ще има около Черноморския регион.

У нас в четвъртък дневните температури ще се повишат и ще са от 24 до 29 градуса. Преваляванията ще бъдат на по-малко места, в планините и полупланинските райони.

В петък и събота дневните температури ще се понижат слабо, а превалявания с гръмотевици ще има на повече места.

В неделя отново ще се затопля.