У нас денят ще бъде слънчев, а максималните стойности в следобедните часове ще достигнат 19 до 24 градуса.

Привечер  и през нощта облачността от запад ще се увеличава. Утре минималните температури ще бъдат от 5 до 11 градуса.

Още след полунощ отначало в северозападните райони ще се появи вятър от северозапад  и ще започне да нахлува по-студен въздух.

Утре максималните температуро ще бъдат от 10-12 до 17 градуса, в югоизточните райони все още до 18, 19.

Ще духа до умерен вятър от северозапад.

На места, главно в северните райони и в планините ще превали, но на повечето места валежите няма да бъдат значителни. Няма да вали съществено в по-голямата част от страната и в сряда. Ще бъде предимно облачно и ветровито. В западната половина на страната ще продължи да духа слаб северозападен вятър, а в североизточните райони вятърът ще се ориентира от север-североизток и там ще прониква по-студен въздух. 

Минималните температури в сряда ще бъдат от 2 до 8 градуса, а дневните - от 10 до 15 градуса. Малко по-студено ще бъде в североизточните райони, до 7-8 градуса.

Дъжд ще превали  в Рило-Родопската област, части от Централна България и около Лудогорието. Застудяването няма да бъде толкова рязко, колкото предвиждаха моделите в края на миналата седмица и затова валежите ще бъдат от сняг само в планините над 1200-1500 метра. 

Хладно ще бъде в четвъртък, с минимални температури от нула до 6 градуса дневни от 6 до 12-13 градуса. Облачността ще бъде значителна с временни разкъсвания, по-значителни на изток. Слаб дъжд, в планините - сняг ще превали на места в планините и  северно от тях. Ще бъде ветровито, с умерен, на моменти временно силен вятър от североизток.

В петък на много места сутринта ще има отрицателни температури, до минус 2, минус 3 градуса. В страната минимумите ще бъдат от минус 3 до плюс 3 градуса. Дневните ще останат от 6 до 12 градуса.

В събота сутрин ще бъде все още студено, но дневните температури през почивните дни ще се повишат и  в неделя ще достигнат стойности от 13 до около 18, 19 градуса.