Седмицата започна с валежи от сняг, а в следващите 2-3 дни сутрин ще бъде и доста студено.

Днес ще продължи да превалява дъжд  и сняг. След обяд от запад на изток валежите постепенно ще отслабват и в западната половина на страната ще спират.

През нощта дъжд и сняг ще превалява все още по Черноморието и крайните източни райони. Там ще духа и слаб до умерен северен вятър. В останалата по-голяма част от страната ще бъде без валежи, а облачността ще се разкъсва и намалява.

Ще бъде доста студено: минималните температури утре сутрин ще бъдат от около минус 8, минус 9 на места в котловините до минус 1 в източните райони и по Черноморието.

През деня валежите ще спират и на изток, а облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. ще остане студено, с температури от около нула до плюс 5 градуса, в крайните югозападни райони — малко по-високи.

Студено, с температури сутрин от около минус 8 до минус 3 ще остане времето в сряда. През деня също максималните стойности ще бъдат около и малко  над нулата, до около 4-5 градуса в повечето места. Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността.

В четвъртък ще започне повишение на температурите, отначало слабо. Облачността ще се увеличи и ще бъде променлива. Минималните температури ще бъдат от около минус 6 в местата със снежна покривка до плюс 2-3 в югозападните райони и по Черноморието.

През деня максималните стойности ще са от 5 до 10 градуса, малко по-ниски в северозападните райони.

В петък, събота и неделя затоплянето ще продължи, като в Източна България и на места северно от планините през деня температурите ще достигнат 17-18 градуса. В ниските части на низините и в западните райони ще се задържат мъгли и температурите ще остават по-ниски, до около десетина градуса.