В следващите дни акцентите на зимните новини за сняг и студ ще бъдат не от Европа, а от САЩ. 48 щата ще усетят влиянието му, като в тях ще вали дъжд и/или сняг, под влиянието на фронталните му системи.

Цялата следваща седмица и дори до края на месеца там температурите в по-голямата част от страната често ще бъдат под обичайните.

>>>В галерията можете да видите очакваните дебелини на снежната покривка по региони>>>

Все пак, някои се радват истински на снега навън. Вижте видеото:

Животът на Харпър е доста "пълноценен" и пълен с впечатления.

Той се зароди преди повече от седмица в близост до Алеутските острови, под Аляска, след което известно време се движеше и на запад, почти достигайки руския Далечен Изток и Япония.

След това той изглежда е размислил и тръгна към Америка, като прекоси целият Тихи Океан и сега му предстои пътуване по територията на Щатите.

Трябва да се има предвид, че той не е тропически, а "обикновен", екстратропически вихър, макар с голяма сила и "жизненост". Затова той няма да загуби веднага сила над континента, тъй като неговото подхранване с енергия не е само от океаните, а от контрастни въздушни маси и градиентите между тях.

Затова, има немалък шанс, след като Харпър премине през  целия САЩ, да продължи и през Атлантика. Циклонът едва ли ще премине през цялото европейско и руско северно крайбрежие, за да завърши околосветското си пътешествие, но със сигурност дължината на траекторията му ще доближи тази на един цял затворен паралел на тези ширини.

Ще очакваме с интерес събитията и новините около Харпър в следващите дни.