Установилото се в началото на седмицата по-студено време с температури около нормалните за януари, ще продължи още няколко дни. През страната ни ще преминат два студени фронта: един тази нощ и утре, втори - в средата на следващата седмица.

Днес до края на деня ни очаква предимно слънчево време. След студеното утро, с температури до около минус 10 (София - минус 11, Видин - минус 13), температурите след обяд ще достигнат стойности от около минус 1 до плюс 4 градуса. Ще се появи слаб вятър от запад-югозапад, който привечер ще започне да се ориентира от запад-северозапад.

Нощта ще започне с почти ясно време, но още преди полунощ от северозапад облачността ще се увеличи и през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще остане почти без валежи. Съвсем слаби и краткотрайни превалявания от сняг са възможни в Североизточна България. Вятърът в низините от запад-северозапад ще се усили. Минималните температури утре ще бъдат от минус 8 до минус 3 градуса.

Утре през деня вероятността за валежи е малка, но главно в североизточните райони отново на места ще прехвърчи сняг. Облачността ще бъде променлива, в западните и южни равнинни части намаляваща временно до незначителна. остава студено, с температури в рамките на нормалните за това време на годината, от минус 2 до плюс 4 градуса, малко по-високи в крайните южни райони. В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

В по-голямата част от Европа времето остава зимно, на места със слаби превалявания от сняг и дъжд. Най-меко е в Италия и Португалия, а най-студено - на североизток, в Москва.

Ниски са температурите и на север, в Берлин и Варшава. У нас, на Балканите под влияние на преминаващ студен фронт, ще бъде ветровито, а температурите се задържат ниски. Начало на слабо омекване на времето у нас може да очакваме в края на седмицата.

В събота остава студено, с променлива облачност и обичайни за януари температури, от минус 8 до минус 3 сутрин и от минус 1 до около 3 след обяд. Вятърът ще бъде слаб, от запад-югозапад.

Неделният ден ще започне с минимални температури без съществена промяна спрямо съботните, от около минус 7 до минус 2-3 градуса. През деня, обаче ще омекне и дневните стойности ще достигнат 2 до 7 градуса. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Ще бъде слънчево, с поява на средна и висока облачност над Северна България. Сутрин в местата, защитени от вятър, ще бъде с намалена видимост. 

В понеделник ще се затопли с още 2 до 4 градуса, но вечерта срещу вторник и във вторник през страната ще премине атмосферно смущение и от северозапад на югоизток вятърът ще се усили, облачността ще се увеличи и ще превали дъжд и сняг.  По-значителни ще бъдат преваляванията на на места в Северна и Западна България, но повече подробности по този процес очаквайте в следващите дни. 

Той ще бъде кратък, а валежите бързо ще спират и от сряда ще започне ново постепенно повишение на температурите.