От днес до средата на идната седмица ни очаква динамично лятно време, с три горещи дни, последвани от захлаждане до нормални за периода температури, слънце, гръмотевични бури, а на места и  градушки.

Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури от 30 до 36 градуса. След обяд ще се развива купеста облачност, но превалявания са малко вероятни.

Утре ще бъде горещо, с температури от 32 до 37 градуса. В следобедните часове на места в Рила, Пирин и Централния Балкан ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от изток-югоизток.

Неделният ден ще бъде най-горещ, с температури от 33 до 38 градуса. В следобедните часове и привечер над западните райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и  на места ще превали краткотраен дъжд в гръмотевици. Ще духа слаб до умерен източен вятър.

Около полунощ срещу понеделник краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще има в северозападните, част от западните райони, а по-късно сутринта - и в централните части на Северна България. Макар с локален характер, на места не са изключени и по-интензивни извалявания и градушки.

В понеделник ще бъде по-хладно, с температури в рамките на обичайните за периода: от 27 до 32, 33 градуса, в Югоизточна България до около 35. В планините и в североизточните райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има интензивни краткотрайни валежи и градушки.

В западната половина на страната ще духа слаб северозападен вятър и с него ще прониква въздушна маса с малко по-ниски температури, докато в източните части потокът все още ще бъде от югоизток. На линията на засрещане на тези два потока са възможни и доста интензивни гръмотевични бури с поройни валежи и градушки.

Във вторник максималните температури ще бъдат от 27 до 33 градуса. Атмосферата ще се стабилизира и краткотрайни превалявания ще има предимно в планините.