Днес остава слънчево и горещо, с температури от 33 до 38 градуса. НИМХ е обявил жълт код за горещо време за цялата страна.

Ще духа умерен, в низините и временно силен източен вятър. Привечер над северозападните райони ще се развие купесто-дъждовна облачност и там на места ще превали и прегърми. Не е изключено да паднат и локални градушки.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. Изключение ще са северозападните райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В Дунавската равнина и Източна България ще духа слаб вятър с източна посока. 

Топло ще бъде сутринта,с минимални температури от 17 до 21 градуса в повечето места. 

През деня отново ни очаква горещо време, с температури в повечето райони от 32 до 37-38 градуса, за София около 32. 

Отново ще се усили вятърът от изток, който в низините ще бъде умерен и временно силен. 

В по-голямата част от страната ще бъде слънчево, с купести облаци, но без валежи. Краткотрайни превалявания са възможни още преди обяд в северозападните райони, а в следобедните часове и преди полунощ във Видинско, Монтанско и част от Софийско ще има гръмотевични бури и не са изключени локални градушки. 

В София през по-голямата част от деня ще бъде слънчево или с незначителна облачност, но привечер и преди полунощ и тук не е изключено да превали и прегърми. 

Летни са температурите в по-голямата част от Европа, а най-топло — до около 35 градуса и отгоре, е на югозапад, югоизток и в източните райони.

 По-хладно остава на северозапад и запад, с температури до около 26 градуса.

В събота остава предимно слънчево и почти без валежи,освен на отделни места в крайните западни и северозападни райони. Температурите слабо ще се понижат и ще бъдат от 31 до 36 градуса.Ще бъде ветровито, с умерен и силен източен вятър.

Най-опасно време ще има в неделя над западната половина на страната. Привечер и преди полунощ там ще се развива мощна купесто дъждовна облачност и на много места там ще превали и прегърми, ще има и гръмотевични бури с временно усилване на вятъра, както и локални градушки.Температурите ще бъдат от 32 до 37 градуса.

Горещо и частично неустойчиво ще остане времето и в началото на следващата седмица.