Започва продължителен период с топло, в низините - горещо и предимно сухо време, с температури около и над обичайните.

Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури от 31 до 35 градуса. На места са възможни и стойности до около 35 градуса. 

След обяд ще се развива купеста облачност, но локални краткотрайни превалявания са възможни само  на изолирани места в планините.

В началото на нощта ще бъде ясно. Около полунощ ще се появи вятър от запад, който ще се усилва и в Дунавската равнина ще бъде умерен и временно силен. Ще премине атмосферен фронт, но превалявания ще има главно на места в североизточните райони през втората половина на нощта. Краткотраен дъжд ще превали и по Черноморието, най-вече северната му част.

Минималните температури ще бъдат високи: от 15 до 20, 21 градуса в местата с умерен и силен вятър.

Утре ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина все още временно силен северозападен вятър. облачността ще бъде променлива, а краткотрайни валежи ще има на места в крайните източни райони. 

Температурите ще бъдат от 30 до 35 градуса.

Слънчево, с развитие на купеста облачност след обяд, но почти без валежи, ще бъде времето в сряда. Температурите ще са от 28 до 34 градуса.

От четвъртък до неделя ще остане топло и в по-голямата част от страната - слънчево или с незначителна купеста облачност. От четвъртък до края на седмицата в следобедните часове краткотрайни валежи ще има около планините на Югозападна България. Такива са възможни в някои дни и в района на столицата и високите западни полета.