Горещо и предимно слънчево ще се задържи времето през първата половина на следващата седмица, като в низините се очакват температури до 35 градуса.

Днес преди обяд на места ще има значителна облачност, но в следобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, с развитие на  купеста облачност. Северните и източни райони ще останат почти без валежи, а краткотрайни превалявания ще има в и около планините на Западна и Югозападна България.  Ще духа слаб източен вятър. 

Температурите ще са от 25 до 30 градуса. 

Довечера краткотрайните превалявания в Югозападна България ще стихнат и през нощта над цялата страна ще бъде ясно.

Минималните температури утре ще бъдат от 13 до 18 градуса. 

В събота ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност. Вероятност за краткотрайни превалявания има само в крайните югозападни и планински райони. температурите ще останат без промяна. 

В неделя ще бъде слънчево, почти без валежи и температури от 28 до 32 градуса. 

 

В понеделник ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност. В низините ще бъде горещо. максималните температури ще се повишат още и ще бъдат от 29 до 33, 34 градуса. На места са възможни и стойности до 35 градуса. 

В Западна Европа горещата вълна, на която се радваха през последните дни, приключва. В западните и централни райони на континента ще нахлува по-хладен океански вятър и времето ще захладнее, ще има и дъждове, порои, гръмотевици и вятър. Топло и дори горещо остава в Южна Европа, включително и у нас, на Балканите.

Топло и предимно слънчево, в низините - горещо, ще се задържи времето в страната през първата половина на следващата седмица.