Днес в по-голямата част от страната облачността ще бъде незначителна. Повече облаци ще има в планините и на севериозток, където около и след обяд ще превали и прегърми.

Температурите ще бъдат от 28 до 32 градуса. Ветровито, особено в Дунавската равнина, където ще духа до умерен северозападен вятър.

Утре ще бъде слънчево, с възможност за по-слаби краткотрайни явления само на места по Северното Черноморие и в североизточните райони. Температурите ще се повишат и в Тракия и западната част  на Дунавската равнина ще достигнат  стойности около 34 градуса. Ще бъде все още ветровито с до умерен вятър от запад.

В неделя ще бъде слънчево и горещо, с температури в низините до 36, 37 градуса. Почти без валежи.  Добри условия за туризъм в планините ще има и през двата почивни дни. Освен на места в Източна Стара планина, в планините ще бъде топло и почти без валежи.

През нощта срешщу понеделник и в понеделник атмосферата ще се лабилизира. Има условия за локални, но много интензивни гръмотевични явления  и градушки. Повече подробности очаквайте утре  и  в неделя.

Във вторник ще има често значителна облачност, а на мнного места ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат малко, но ще остане топло, с температури около и над 30 градуса.