През тази седмица времето над страната ще остане горещо, с температури над обичайните за периода. Към средата и ще бъде нестабилно, а температурите слабо ще се понижат. Най-стабилно и хубаво време през цялата седмица ще има по морския бряг.

До края на деня днес времето над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност. нестабилно, с краткотрайни валежи и гръмотевици ще бъде след обяд  и привечер в централната част на Западна България, но най-вече над и около планините на югозапад. Там са възможни и локални градушки и гръмотевични бури. В ниските части на Дунавската равнина и Тракия превалявания са малко вероятни. Ще бъде горещо, с дневни температури от 32 до 36-37 градуса.

До полунощ краткотрайните превалявания на отделни места в западната половина на страната ще спират и до сутринта над повечето райони ще бъде ясно. По поречието на Дунав и в източните райони ще духа до умерен вятър от изток и североизток.

През деня ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, по-значителна над западните райони. Там след обяд и привечер, само на отделни места, ще превали и прегърми. Дневните температури ще достигнат 30 до 36 градуса, за София 31-32. По морския бряг отново ще бъде с няколко градуса по-хладно. Привечер в района на столицата също не са изключени локални превалявания с гръмотевици.

На континента почти навсякъде температурите са летни, като дори в Лондон ще доближават 30 градуса. Отново най-горещо е в Атина, с 38 градуса след обяд. Там и минималните температури не падат под 25.

В сряда минималните температури остават без промяна, от 15 до около 20 градуса. Горещо ще бъде и денем, с температури след обяд от 31 -32 до около 36 градуса.

По-късно след обяд и привечер, под влияние на добре изразена във височина атмосферна долина/висок циклон, над западните райони атмосферата ще се лабилизира. На много места в западната половина привечер  и преди полунощ ще има гръмотевични бури, локални градушки и временно усилване на вятъра. Явленията ще бъдат интензивни до около полунощ, а след това ще отслабват, но до сутринта на места в централните и западни райони ще продължават. макар с по-слаба интензивност.

Нестабилно, с краткотрайни валежи и гръмотевици по места над западната половина на страната, ще бъде и времето в четвъртък. На изток ще остава предимно слънчево или с незначително развитие на купеста облачност и по-малка вероятност за валежи. Минималните температури ще бъдат без съществена промяна, а дневните слабо ще се понижат и ще бъдат от 30 до около 35 градуса, малко по-ниски в местата с по-интензивни явления по високите полета на запад.

В петък температурите ще останат без промяна в сравнение с тези от четвъртък, а атмосферата ще се стабилизира, освен над югозападните части на страната и около планините там. 

Според предварителните прогнози, през двата почивни дни ще бъде слънчево, с малка вероятност за краткотрайни валежи, главно на отделни места в планините. Температурите ще се повишат и ще се върнат към стойностите от последните дни и началото на седмицата - от 31-32 до  36-37 градуса.