Постепенното установяване на есента в нашата страна продължава плавно в следващите дни.

Днес ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, но вероятността за валежи е малка.

Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ издаде за днес предупреждeние от първа степен - жълт код, за силен вятър от запад-северозапад в 18 области на страната. Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасни метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Тези 18 области, за които днес е издаден жълт код за силен вятър, са в Северна и в Централна България.

До ранния следобед ще остане ветровито, с умерен и силен вятър от северозапад. По-късно вятърът в източните райони ще се ориентира от североизток и север и ще започне да отслабва.

Дневните температури ще бъдат в рамките на нормалните за периода, от 22 до 27 градуса.

Утре минималните температури ще бъдат от 8-9 до 14 градуса. 

През деня стойностите ще останат почти без промяна спрямо днешните, от 22 до 27 градуса, но заради липсата на вятър ще бъде по-комфортно. Слаб изток-югоизточен вятър ще духа само по морския бряг.

В събота ще бъде тихо и слънчево, със средна  и висока облачност. Температурите слабо ще се повишат и ще бъдат от 25 до 30 градуса.

Ще бъде почти тихо.

В неделя ще се появи вятър от изток, слаб до умерен. Облачността ще бъде променлива, а краткотрайни валежи ще има на места в крайните югоизточни и североизточни райони. 

Температурите ще останат от 25 до 29, 30 градуса.

В понеделник ще остане почти без валежи, но температурите ще се понижат и ще са от 21 до 26 градуса, малко по-високи в югозападните райони. Ще духа до умерен източен вятър.

Във вторник сутрин ще бъде хладно, с температури от 6-7 до 12 градуса. През деня стойностите ще достигнат 21 до 26 градуса. В котловините и около водните басейни не са изключени кратки утринни мъгли. Ще духа слаб източен вятър.

В сряда сутрин ще остане хладно, но дневните стойности ще се повишат с градус-два. Ще бъде слънчево или с незначителна облачност. 

В четвъртък ще се повишат слабо и минималните температури.