Температурите се понижиха до обичайни есенни стойности, но ще останат такива само два дни.

Днес преди обяд ще има и слънчеви часове но в  след пладне облачността от северозапад ще се увеличава и привечер на места в Родопите и Северозападна България ще превали слаб дъжд.

Температурите през деня ще достигнат 17 до 22 градуса.Ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - временно силен вятър от запад-северозапад.

През нощта облачността ще бъде значителна и на места около Стара планина ще превали слабо. Вятърът ще отслабне и ще започне да се ориентира от югозапад. 

Минималните температури ще са от 8 до 14 градуса. През деня ще бъде предимно облачно, а слаби превалявания от дъжд ще има на места в северната половина на страната, по-късно през деня и по Южното Черноморие. Ще духа слаб западен вятър.

В петък температурите сутрин ще бъдат от 7 до 12 градуса. през деня ще се затопли и след обяд максималните температури ще са от 22 до 27 градуса.  Облачността ще бъде незначителна, до слънчево време.

Повишението на дневните температури ще продължи и в събота и неделя.

През първия ден максималните стойности ще бъдат от 25 до 30 градуса, а в неделя - от 28 до 32, на места и градус-два по-високи.

Топло и почти без валежи ще остане и през първата половина на следващата седмица. Това важи особено за източните райони, където температурите ще бъдат не августовски, а юлски - до около 33, 34, в отделни места до 35 градуса. В страната интервалът, в който ще се движат максималните стойности ще бъде от 25-28 в западните райони до около 33 на изток.

Облачността ще бъде променлива, в някои дни-значителна, но слаби превалявания от дъжд ще има само на отделни места на запад  и в планините и валежите ще бъдат несъществени.