Времето остава по-студено от обичайното за периода до края на тази и през по-голямата част от следващата седмица.

Днес облачността ще бъде значителна, с временни разкъсвания.

На места отново ще превали, предимно дъжд, по високите места - мокър сняг. Температурите ще бъдат от около 3 градуса по високите полета на запад до 11-12 на места в южните райони. Ще духа слаб, в западната част на Дунавската равнина - все още до умерен и силен северозападен вятър.

Тази нощ облачността ще бъде значителна. Слаби превалявания ще има само на места в крайните южни и източни райони. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад, в Дунавската равнина — до умерен.

Температурите утре сутрин ще бъдат от минус 2 до плюс 3 градуса, на места по високите котловини и до около минус 3, минус 4.

През деня ще има значителна облачност с временни разкъсвания и по-съществени намаления над западните и северни райони. Слаби превалявания от дъжд ще има на места в южните и източни райони. Температурите ще са от 6 до 11 градуса. Вятърът ще се усили отново и ще бъде умерен, в Дунавската равнина — временно силен, от запад.

Над по-голямата част от европейския континент облачността е значителна, а слънчево е само в Лисабон на запад. В централните части прониква студен въздух и там температурите са по-ниски от обичайните за средата на март, а на места превалява слаб сняг.

У нас в събота от запад ще започнат нови превалявания. Вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили, в неделя до умерен, на места в низините и временно силен.

Ще превалява на много места в страната, като отново ще вали в смесена фаза; в низините - предимно дъжд, а над 400-500 метра валежът ще преминава в мокър сняг, в планините - сняг.

Температурите остават без съществена промяна: минималните около и малко над нулата, а дневните от 4-5 до 10-11 градуса, малко по-ниски по високите полета.

Преваляванията, макар на по-малко места, ще продължат през първата половина на следващата седмица.