До края на деня днес ще остане облачно, със слаб вятър от запад-югозапад в Дунавската равнина. Температурите след обяд ще бъдат от 7 до 12 градуса в повечето места.

След обяд и привечер облачността ще се разкъсва и временно ще намалява - преди полунощ до незначителна. През нощта облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Минималните температури утре ще са в интервала от 4 до 9 градуса.

Още преди обяд ще започне увеличение на облачността и в следобедните часове на утрешния ден отначало над северозападните райони, ще завали дъжд. До края на деня валежите ще обхванат поречието на Дунав и постепенно валежната зона ще се придвижва на юг. Максималните температури утре ще бъдат от 11 до 17 градуса. 

През нощта срещу събота ще вали над Западна и Северна България. Вятърът ще се ориентира за кратко от северозапад, а впоследствие от североизток и ще се усили. С него ще започне да нахлува арктичен въздух и по високите места валежите ще преминават в сняг.

В съботния ден над страната ще преминава средиземноморски циклон. Ще бъде облачно, с повсемесни валежи, по високите полета и Предбалкана - от сняг, а в низините на изток и юг - все още от дъжд.

В Софийско преваляванията рано ще преминат в сняг и ще се образува снежна покривка. Ако имате възможност - отложете пътуванията си.

Температурите в началото на деня ще са от около нула по високите полета до 11-12 в крайните югоизточни райони. След обяд ще останат ниски в западните и северни части - от нула до 4 градуса, а на изток все още до 10-15 градуса. В югоизточните райони ще духа умерен и силен вятър от югозапад, а в по-голямата част от страната - от североизток.

В неделя ще бъде студено, със сутрешни температури от минус 5 по високите полета до около нулата и дневни от минус 2 до 4 градуса. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Преваляванията ще спират от запад, като още сутринта и преди обяд ще спрат в повечето райони, последно - в Западна Стара планина и на североизток в следобедните часове.

През нощта срещу понеделник ще бъде почти ясно, в низините все още ветровито, с до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат зимни, от около минус 10 градуса по високите полета до около нула градуса във ветровитите ниски части на низините.

През деня ще има незначителна облачност, която след обед ще се увеличава от запад. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Дневните температури ще бъдат от нула, минус 2 градуса в местата с по-дебела снежна покривка по високите полета на запад и Лудогорието до 5-6 по поречието на Дунав, Тракия и крайните югозападни райони.

Във вторник ще бъде облачно, с превалявания от дъжд на места, а в планините - от сняг. Температурите ще се повишат с няколко градуса.

Предварителните прогнози за времето през следващата седмица не дават основание да очакваме по-съществено затопляне.  Минималните температури най-често ще са отрицателни, макар да не достигат ниските стойности от понеделник, а дневните ще бъдат едноцифрени (под 10 градуса) почти навсякъде в страната.