До края на тази седмица ни очаква променливо, но есенно време, като за пореден път през уикенда ще имаме най-високи температури и хубаво време, особено на изток.  

Днес ще бъде облачно, със слаб вятър от североизток, в Северозападна България - от северозапад. На отделни места ще превали слаб дъжд.

Дневните температури ще достигнат интервала от 6 до 14 градуса.

През нощта ще бъде предимно облачно. Само на отделни места ще превали съвсем слабо, но валежите няма да са значителни. В Източна България ще духа съвсем слаб вятър от североизток.

Минималните температури утре ще са от 2 до 7 градуса.

През деня над източните и част от централните райони ще намалява до незначителна. 

Ще бъде по-хладно, с температури от 5 до 10 градуса в повечето места. Остава и слабият вятър от изток.

В четвъртък времето ще остане без промяна. Минималните температури ще са от около минус 2, минус 3 до плюс 4 градуса. През деня облачността ще бъде променлива, а в низините и котловините ще има и мъгли и ниски облаци.

В петък облачността ще се увеличи, а температурите слабо ще се повишат, по-чувствително дневните стойности в източните райони.

Вятърът ще се ориентира от юг, а по-късно - от югозапад. Максималните температури ще бъдат от 7-8 градуса на северозапад  и по част от високите полета в западната част на страната до 14-15 градуса в източните райони. 

Дъжд преди обяд ще превали на отделни места в западната част на страната, а около и след обяд - на изток и югоизток.

В събота ще духа слаб вятър от юг. Минималните температури ще са от 3 до 9-10 градуса, а дневните - от десетина градуса на запад до около 16 в източните райони и Предбалкана. Облачността ще се увеличава и след обяд ще бъде значителна.

През нощта срещу неделя дъжд ще завали над планините в Южна България, а сутрин и преди обед в неделния ден - над Източна България. На места там валежите ще бъдфат значителни, но в следобедните часове ще спират временно навсякъде. Вятърът ще бъде слаб, от югозапад.

Минималните температури ще останат от 4-5 до 9 градуса, а дневните от 11 до 16.

По-сериозна промяна на времето, според предварителните прогнози, ще настъпи през първата половина на следващата седмица, последните 1-2 дни на месец ноември и първите дни на декември.

От северозапад ще прониква студен въздух, а преваляванията, които очакваме да започнат в понеделник и вторник, по високите места на запад и североизток е възможно да бъдат и от сняг, а е възможно да се образува и снежна покривка.

Повече подробности относно реализацията на тази обстановка очаквайте в следващите дни.