Дойде краят на топлото януарско време. От утре ни очаква понижение на температурите, макар че те ще останат над обичайните за най-студения месец на годината.

До края на деня днес облачността ще бъде променлива, в процес на увеличаване от запад. По-късно след обяд на места в западните и южните планински райони ще превали слаб дъжд.

Дневните температури ще са все още високи: от 12 до 17 градуса. Вятърът в западната част на Дунавската равнина ще бъде слаб, до умерен, от запад, а над югоизточните райони - все още умерен и временно силен от югозапад.

През нощта облачността ще бъде значителна. От северозапад ще прониква по-студен въздух. Само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Минималните температури утре сутрин ще са от около нула до 7 градуса.

През деня ще бъде облачно. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, предимно слаб, на места в Дунавската равнина — до умерен.

Температурите ще останат почти без дневен ход: след обяд ще са колкото тези от началото на деня, от 2-3 до 8 градуса, малко по-високи, до около 11 — в крайните южни и югозападни райони.

На отделни места, главно в южните райони ще превали слаб дъжд, в Родопите — слаб сняг.

Утре над по-голямата част на континента температурите ще са близки и малко над обичайните за средата на зимата. Дъжд ще вали в Северна Франция, Южна Италия и на места в Гърция, а сняг — в Скандинавието и Русия.

Най-топло ще бъде в Атина, а най-студено — в Москва.

През нощта срещу събота дъжд ще вали над централните южни и югоизточните районим,  сняг - по високите части на Родопите.

Слаб дъжд и мокър сняг ще вали и в крайните северозападни райони. През деня в събота превалявания от дъжд ще има и над Северна България. Сняг ще вали в планините, над 900-1200 метра надморска височина.

Минималните температури в съботния ден ще бъдат от около нула до 5, а дневните - от 3 до 8 градуса. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

В неделя ще остане облачно, но валежите в повечето места ще спрат, а вятърът почти ще стихне. Слаби превалявания от дъжд са възможни само  на отделни места на запад  и в крайните североизточни райони.

Минималните температури ще са от около 1 до 5-6 градуса, а дневните от 4 до 9.

През нощта сре4щу понеделник и в понеделник валежите над западната и централна част на страната ще се активизират отново. В низините ще вали дъжд, а в планините - сняг. Температурите ще останат без промяна: от 1-2 до 5 сутрин и от 4 до 9 след обяд.

Във вторник от запад преваляванията постепенно ще спират, а температурите през деня слабо ще се понижат.