Новогодишната нощ у нас беше мека, но не рекордно топла, докато на места в Европа са подобрени температурните рекорди за деня и нощта срещу  1 януари.

На 31 декември в графство Линкълншир са регистрирани температури от 15,3С, което е най-горещата новогодишна нощ в Обединеното кралство - съобщава Independent.

Гардиън добавя: "Метрологичната служба съобщи, че в парка Сейнт Джеймс в центъра на Лондон са били достигнати 16,3 градуса.

The Independent също пише за рекордните температури, а BBC News обяснява, че "през последните дни до Великобритания достига топъл въздух от Азорските острови, който носи необичайно меко време".

Отделно от това,  медиите съобщават, че рекордните температури са признак за климатичните промени.

Гардиън" пише, че краят на 2021 г. е донесъл "странно топло" време в голяма част от Европа - в Северна Испания са регистрирани рекордни температури от 24,7С през последната седмица на годината.

На друго място в "Гардиън" се казва, че след "суровата" година за голяма част от Австралия, наскоро страната е била засегната от "изпепеляваща гореща вълна".

Отделно от това вестникът отбелязва, че въпреки застудяването на времето, заради активния феномен "Ла Ниня", което се наблюдава през тази година, 2021 г. е била "по-гореща от средното" в Австралия