Днес ще бъде слънчево, с температури от 24 до 29 градуса. Ще духа слаб източен вятър.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, освен в североизточните райони, където ще духа слаб вятър от южната четвърт. Минималните температури утре ще са в интервала от около 10 до 16 градуса.

През деня утре ще бъде слънчево и топло, с температури от 28 до около 32 градуса. Ще духа слаб, по бреговата ивица - до умерен вятър от изток.

В сряда минималните температури ще останат почти без промяна, но през деня ще се затопли още и температурите ще достигнат 29 до около 33, на места и 34 градуса. Ще бъде слънчево, след обяд с поява на променлива предимно средна и висока облачност.

Четвъртък ще бъде най-горещият ден от седмицата, с температури след обяд от 29 до около 34-35 градуса. Облачността ще бъде променлива, често значителна, но предимно средна и висока. В западната и централна част на Дунавската равнина ще се появи слаб и временно до умерен вятър от запад-северозапад.

Превалявания не са напълно изключени на север, но са малко вероятни.

В петък ще остане доста топло за средата на септември, с температури след обяд в повечето места от 28 до около 33 градуса. Вятърът ще бъде слаб, от изток-североизток. Ще бъде слънчево, около и след обяд около планините ще се развива купеста облачност и на места там ще превали и прегърми.

В събота и неделя ще бъде малко по-хладно денем, с температури от около 25 до 30 градуса и минимални от 13 до 18 градуса. Ще духа слаб до умерен вятър от изток.

През деня облачността ще бъде променлива и на отделни места, най-вече в полупланинските  и планински части ще превали краткотрайно. По-интензивни ще бъдат валежите в планините на запад в съботния ден.