В следващите дни за кратко температурите ще се повишат слабо, но ще останат малко под обичайните за първата половина на месец март.

До края на деня облачността ще бъде по-често значителна  и на места около Стара планина и  в североизточните райони ще превали слабо.

Дневните температури ще бъдат от 3-4 до 9 градуса. В Дунавската равнина вятърът от северозапад ще бъде до умерен.

През нощта облачността ще бъде значителна. На отделни места ще превали съвсем слаби, главно в планините. Ще духа до умерен северозападен вятър.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от минус 4 до плюс 1 градуса.

През деня облачността ще бъде променлива, често значителна. Слаб сняг ще превали на места в Рило-Родопската област и Странджа. Ще остане ветровито.

Максималните температури слабо ще се повишат и ще са от 5 до 11 градуса.

В Европа към западните части приближава циклон и в Испания и Португалия ще бъде облачно, на много места ще превали дъжд.

В централните части все още ще има повече слънце. На Балканите температурите слабо ще се повишат, а дъжд ще превали в Истанбул.

В Киев и Москва температурите ще бъдат около нула градуса.

 Нас в петък минималните температури ще са от минус 4 до плюс 2, а дневните от 6 до 12 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб северозападен вятър, а дъжд и сняг ще превали  на места в Южна България.

В събота вятърът ще се ориентира от североизток и отново ще прониква студен въздух.

Минималните температури през двата почивни дни ще останат без съществена промяна - от около минус 3 до нула, плюс 1, а дневните в събота ще са от 5 до 10, а в неделя от 3 до 8 градуса. На места ще превали слаб сняг, в низините - дъжд и сняг, а малко по-значителни валежи са възможни само  в западните и югозападните райони.

Сравнително ниски за месеца ще останат температурите и в началото на следващата седмица.

В някои дни ще превалява предимно сняг.