Тази сутрин на много места в страната имаше отбелязан слаб мраз (отрицателни минимални температури) и слани. До края на деня над страната облачността ще бъде променлива, намаляваща в низините на запад до слънчево време.Ще духа до умерен северозападен вятър. 

Дневните температури ще достигнат 9-10 до около 14-15 градуса в повечето места. Почти без валежи.

През нощта облачността ще бъде по-често незначителна, освен на изток и североизток, където облаците ще бъдат повече. Слаб дъжд ще превали на места в Североизточна България. По по-високите хълмисти места там не е изключено дъждът да се премесва и с мокър сняг. Минималните температури ще бъдат от около нула до 4 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад.

През деня времето ще бъде доста различно в западната и източната части на страната. Докато на запад облачността ще бъде променлива, ще има и слънчеви интервали, на изток тя ще бъде значителна, с прекъсвания по места там ще има и превалявания от дъжд и ще бъде по-хладно. По-съществени валежи ще има по Северното Черноморие, Варненско и в Добруджа.

Дневните температури ще бъдат от 8-10 градуса по морския бряг и в Добруджа до 16-18 на места в западните райони, където ще има повече слънце и ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. В Североизточна България вятърът ще бъде от север-североизток, умерен и временно силен.

В Европа на слънчево време с пролетни температури около и над 20 градуса ще се радват на Пиринеите, Апенините, Франция, както и в южната ни съседка. Слънчево или с незначителна облачност ще бъде и в западната част на Балканите, а повече облаци ще има в централните райони на континента. Висок циклон определя по-хладното, облачно и дъждовно време по черноморските брегове на Румъния, България и Турция.

Опасността от слани и мраз остава за различни райони на страната и в следващите дни, главно утре и в петък, макар с намаляваща вероятност за петъчния ден, както и теоретично - за събота сутрин. 

В петък през деня температурите ще бъдат подобни на тези утре, а за уикенда, като "по поръчка" ще се затопли, особено в неделния ден, като температурите в събота ще бъдат от 13 до 18, а в неделя от около 17 до 21-22 градуса.

Това затопляне, както е характерно за мартенското време, ще бъде за кратко и в началото на следващата седмица температурите ще се понижат, влизайки в и около рамките на нормалните за месеца: от около 10 до 13-15 градуса. Повече подробности очаквайте в следващите ни прогнози.