Месец март ще прояви характера си на променлив и капризен преходен месец между сезоните. След хладното време днес и утре, предстои затопляне, което обаче също няма да бъде трайно.

До края на днешния ден остава предимно облачно и хладно, с превалявания от дъжд, по високите места и в планините - съответно от мокър сняг и сняг. Температурите след обяд ще са от около 5 до 10 градуса, по-високи с градус-два в крайните югозападни и южни райони.

Хладно време ще се задържи през нощта и в утрешния ден. До около полунощ дъжд, по високите места - сняг, ще превалява около Стара планина, Източните Родопи и на места в Дунавската равнина и Тракия.

Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който вкарва студеният въздух в момента над страната. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от нула до 5 градуса, малко по-високи по морския бряг.

Хладно ще се задържи времето и утре през деня. Преваляванията ще отслабват и спират в повечето места преди обяд, освен около Рила. В София преди обяд все още е възможно да превалява слаб дъжд, по високите квартали - мокър сняг.

Вятърът от североизток ще спира във вътрешността на страната, но ще продължи да духа по морския бряг. Дневните температури ще достигнат 5 до 10 градуса, по-високи в крайните югозападни райони. Ще остане предимно облачно, с временни кратки разкъсвания на облачността.

Утре над континента слънце ще има на повече места: Лондон, в централните и северни райони, както и в Атина. Дъжд ще вали на Пиринеите, Франция, както и в части на Балканския полуостров, но тук валежите ще спират. Повишават се и температурите на североизток, в Киев и Москва, където ще са вече около нулата.

В нашата страна в събота и неделя предстои затопляне. В неделния ден, както и в началото на следващата седмица, температурите в следобедните часове ще достигат 13-14 до 18-19 градуса, на места са възможни и стойности до около 20. След утрешното спиране на валежите, нови превалявания, на места значителни, ще има от понеделник.

Температурите ще остават сравнително високи в понеделник и вторник, но към сряда моделите очакват ново захлаждане и понижението им с 5 до 10 градуса.