По-често облачно, с превалявания в някои дни, ще остане времето до края на тази седмица.

До края на днешния ден ни очаква облачно време, в южните райони и на места в Предбалкана с валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от изток, а дневните температури ще достигнат 11 до 15 градуса.

През нощта ще бъде облачно и почти тихо, само в североизточните райони ще духа слаб вятър от север. Почти без валежи. Минималните температури утре сутрин ще са от 3 до около 8 градуса.

През деня облачността ще бъде по-често значителна. Краткотраен дъжд е възможен на отделни места на юг и югозапад. Дневните температури ще достигнат 10 до 15 градуса.

Над по-голямата част от континента е облачно, но температурите са близки до обичайните. Слънчево е в Гърция и на Пиринеите, като в южната ни съседка е най-топло, с до около 18 градуса в гръцката столица. По-хладно е в Берлин и Варшава, а най-студено на североизток, в руската столица. 

В нашата страна в четвъртък денят, особено в западната половина на страната, ще бъде облачен и дъждовен. Минималните температури ще са без промяна, от 3-4 до 8 градуса, а дневните - от 9 до 14. Дъжд ще вали главно в западната половина на страната и част от централните райони. Ще духа до умерен източен вятър.

Петък ще бъде най-хладният ден на седмицата, с минимални температури от около 1 до 6 и дневни от 6 до 10-11 градуса. Ще бъде предимно облачно, а вятърът от изток ще стихва в повечето райони, освен на югоизток. Преваляванията в Западна България постепенно ще отслабват и спират в часовете преди обед.

В събота сутрин температурите ще са от около нула до 4-5 градуса и в ниските места на изток и североизток, където ще бъде ясно, са възможни слани и слаб мраз. През деня облачността ще бъде променлива, по-значителна в западните райони. Дневните температури слабо ще се повишат  и ще са от 10 до 15 градуса.

В неделя ще се появи и усили вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще са от 2 до 7, а дневните - от 12 до 17 градуса. В западната част на страната на отделни места ще превали краткотрайно, възможно е и да прегърми.

В понеделник затоплчнето ще бъде чувствително и според сегашните прогнози дневните температури в повечето места ще бъдат около и дори над 20 градуса. Все пак, за повече яснота по отношение на времето в началото на следващата седмица, следете прогнозите ни в следващите дни.