Днес ще бъде облачно. До обед слаб дъжд ще превалява над Източна България и крайните северозападни райони, а в следобедните часове превалявания ще има над цялата страна.

В низините ще вали дъжд, а в местата над 700-900 метра - слаб сняг, 

Ще духа слаб вятър от север и североизток. Меко време, с максимални температури от около 3 до 9 градуса.

През нощта преваляванията ще продължат в източните и част от централните райони, като в Предбалкана и високите места на Лудогорието дъждът временно ще преминава в мокър сняг. Минималните температури утре ще са от 1 до 5 градуса.

Утре през деня все още слаб дъжд, в планините - слаб сняг, ще вали над централните и част от източните райони на страната. Дневните температури ще бъдат от 1 до 6 градуса. Вятърът ще се ориентира отначало от северозапад, впоследствие - от запад. До вечерта слабите превалявания ще спират навсякъде.

В последния ден на годината облачността ще бъде променлива. Минималните температури ще са от 1 до 4, а дневните ще се повишат и ще са от 6 до 11-12 градуса. Ще духа до умерен западен вятър.

В новогодишната нощ ще бъде меко, с променлива, намаляваща до незначителна облачност и температури от 2-3 до 6-7 градуса в повечето места. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад и  запад.

На 1 януари 2022 ще бъде топло за сезона, с температури през деня от 10 до 15 градуса.

Ще бъде ветровито, с умерен и силен западен вятър.

По-топло от обичайното за средата на зимата, с положителни минимални температури и дневни стойности около и над 10 градуса, ще бъде времето в първите няколко дни на новата година.