До края на днешния ден облачността ще бъде предимно значителна, но валежи са малко вероятно - съвсем слаби превалявания на изолирани места в планините на Западна България. Дневните температури в повечето места ще са от 7 до 12-13 градуса.

През нощта облачността над страната ще бъде значителна. Ще бъде и почти тихо, с минимални температури от около нула до 5 градуса.

През деня ще бъде предимно облачно, почти без валежи, освен на изолирани места в планините, където ще превали съвсем слабо. Дневните температури ще достигнат 8 до 13 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад.

На континента най-топло е на Пиринеите, с температури в много райони там над 20 градуса и слънчево време. Облачно е в централните части на континента, там на много места превалява дъжд.

Без съществена промяна остава времето в нашата страна и в сряда. Минималните температури ще бъдат от 1 до 6, с дневните от 8 до 13-14 градуса. Облачността ще бъде по-често значителна, а в Дунавската равнина ще духа сляб вятър от западната четвърт.

В четвъртък минималните температури слабо ще се понижат и ще са от около минус 2 до 4, а дневните ще започнат да се повишават и в повечето места ще са от 10 до 15-16 градуса. Вятърът ще се ориентира от юг, предимно слаб. Облачността ще бъде незначителна, до слънчево време.

В петък към страната ни ще приближава дълбок средиземноморски циклон, като страната ни ще попада в челната му част, с пренос на доста топли въздушни маси от юг. Минималните температури ще са от нула, минус 1 до 5-6 градуса, а дневните от 13 до 18-19 градуса. Ще бъде слънчево, над западните райони със средна и висока облсчност, без валежи.

В събота ще се затопли още, като дневните температури ще са от 15 до 20 градуса, малко по-ниски в ниските места на Западна България. В източните райони ще духа умерен и силен южен вятър. Все още без валежи.

В неделя минималните температури ще са от 8 до 12-13 градуса, а дневните от 10-12 по високите западни полета до 18-19 на изток. Още през нощта облачността ще се вплътнява и ще започнат превалявания от дъжд. В неделния ден дъжд ще превалява на много места в страната, а сняг - само по най-високите планински части.

Според предварителните прогнози, меко за последните дни на февруари ще остане времето и в началото на следващата седмица. очакват ни и още превалявания от дъжд.