До края на днешния, последен ден на годината, температурите у нас ще останат пролетни. Над Северна България и Софийско ще бъде слънчево, а малко повече облаци ще има над южните райони.

Ще бъде почти тихо или със слаб вятър от югоизток в източните райони и Горнотракийската низина. Максималните температури днес ще достигат 10 до 14 градуса.

През новогодишната нощ облачността ще бъде променлива, до около полунощ в северните райони - незначителна. В североизточните части на страната и по високите места ще духа слаб вятър от юг-югоизток, а в ниските части на Тракия, Дунавската равнина и Софийското поле ще бъде почти тихо. Там  за кратко сутринта е възможно да има намалена видимост.

Температурите в полунощ почти навсякъде ще са положителни - от около нула до 5-6 градуса.

Утре съществена промяна на времето в температурно отношение няма да настъпи, но облачността ще се увеличава: променлива, на моменти - значителна. Все пак ще остане почти без валежи.

Вятърът ще се ориентира от югозапад, предимно слаб, временно по места до умерен, а привечер, отначало  в северозападните райони - от северозапад. Максималните температури в първия ден на новата година ще достигнат 9 до 14-15 градуса.

Във вторник температурите ще остават много над обичайните за януари: сутрин от 3 до 8 в повечето места, а максималните - около и над 10 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен западен вятър.

През страната ще премине размит атмосферен фронт и на отделни места, главно около Стара Планина, за кратко ще превали дъжд.

В сряда облачността ще бъде значителна, на отделни места от запад на изток ще превали слаб дъжд. Температурите ще останат почти без промяна или ще се понижат с градус-два, оставайки с десетина градуса над обичайните за януари.

Подобно време ни очаква и в четвъртък, но дневните температури ще се повишат  и ще достигнат 9 до 14-15 градуса, на места по поречието на Дунав с още градус-два по-високи.

Много над обичайните за януари ще остават температурите в страната до неделя, а според моделите, от понеделник ни очаква застудяване. Повече подробности относно този процес очаквайте в следващите дни.