През следващите няколко дни февруари няма да ни изненада със студове или сняг.

Днес ще бъде облачно,  след обяд в някои райони на страната - и дъждовно. Около и  след обяд от северозапад ще започнат превалявания от дъжд, в планините - от сняг. До вечерта ще превалява в западната половина на страната и на места в крайните южни райони. На изток и североизток ще остане почти без валеж.

През нощта ще бъде облачно. Дъжд ще превалява над западната половина от страната, а след полунощ - на отделни места на юг и в централните части. Валежите няма да бъдат значителни. Над 1000 метра надморска височина преваляванията ще бъдат от сняг. 

До полунощ валежите и в Софийско може да се премесват с мокър сняг, но снежна покривка няма да се образува. Минималните температури утре ще бъдат от нула до 5 градуса.

През деня облачността ще бъде значителна, а слаби превалявания от дъжд ще има само на отделни места. Максималната температура ще бъде от 6 до 11 градуса. В Източна България ще бъде ветровито с до умерен северен вятър. 

В неделя минималните температури ще са от минус 3 до плюс 3 градуса, а дневните ще останат без съществена промяна - от 7 до 11 градуса. Облачността ще бъде променлива, намаляваща и до слънчево време, но в низините преди обяд в някои райони видимостта ще бъде намалена от мъгли. Вятърът от север ще отслабне и ще се преориентира от изток и североизток. 

В понеделник ще бъде слънчево, но в низините и котловините преди обяд с мъгли. Сутринта минималните температури ще бъдат от минус 4 до плюс 3 градуса, а дневните - от 8 до 13, 14 градуса.

Топло за февруари ще бъде във вторник, с температури сутрин от нула до 4, 5 градуса и след обяд - от 10 до 15 градуса.

В сряда ще започне понижение на температурите, а облачността ще се увеличи и през нощта срещу четвъртък ще започнат нови превалявания от дъжд.

В четвъртък над много райони на страната ще превалява, предимно дъжд, а над 800-1000 метра надморска височина - сняг. Подробности и повече конкретика за този процес очаквайте в следващите дни.