На места в Коледния ден са възможни слаби превалявания от дъжд и сняг, но количествата няма да бъдат съществени и в низините нова снежна покривка няма да има.

Днес остава студено.

Въпреки, че във височина вече има слаб пренос на по-топъл въздух, в условията на антициклонален гребен, приземната въздушна маса остава студена, с мъгли и ниски облаци. В Северна България на много места и следобед температурите няма да превишат нулата, ще са от минус 3 до минус 1 градуса и до 4-5 градуса в южните райони.

Утре съществена промяна на времето няма да настъпи. Студено и мъгливо сутрин, с минимални температури от минус 8 до минус 3 градуса. Облачно, възможни са предимно слаби превалявания от сняг.

През деня температурите слабо ще се повишат и ще са от нула градуса на север до 8, 9 в крайните южни райони. След обяд ще се появи слаб до умерен западен вятър и това ще сложи край на мъглите и приземния смог.

В съботния ден минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3 градуса, само на места все още до около минус 4, минус 5.

Денем повишението на температурите ще продължи и стойностите ще бъдат от около 5 до 11 градуса. Облачността ще бъде значителна, ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

В неделя ще бъде меко, с променлива облачност и минимални температури от 4 до 9 градуса над нулата. Само по високите полета стойностите ще бъдат около нула градуса.

През деня температурите ще са от 9 до 14 градуса, по високите полета до около 6-7 градуса. Ще духа слаб, до умерен вятър от запад.

В понеделник ще остане по-топло от обичайното, с променлива, на север - значителна облачност. На места в северните и североизточни райони ще превали за кратко, дъжд, в планините - сняг.

Вятърът временно ще отслабне.

Във вторник, Коледа, вятърът ще се ориентира от северозапад  и ще нахлува по-студен въздух. процесът ще протича на фона на високо атмосферно налягане и съществени валежи няма да има, освен по Черноморието, където ще превалява краткотраен дъжд или снежни заряди от мокър сняг по по-високите места на източната част от Старопланинската верига  и  Странджа. Температурите ще се понижат спрямо тези през трите по-топли дни от събота до понеделник, но ще останат в рамките на обичайните за това време на годината, от 3 до 8, 9 градуса.

Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Твърде динамичните процеси, при които страната ни остава около границата на две контрастни въздушни маси, според моделите ще продължи в дните преди Нова година. 

За по-конкретни прогнози очаквайте редовните ни анализи в следващите дни, но с определена вероятност може да се очаква, че времето ще остане динамично, без съществени валежни процеси, ветровито и с температури около, а в някои дни - малко над обичайните.

Поне в рамките на следващите 6-7 дни съществени валежи не се очакват, а кратките превалявания в низините, където ги има, ще бъдат от дъжд.

Планините остават с достатъчно сняг над 1600-1800 метра надморска височина  и приемливи за зимни спортове температури.