Очакват се бури с проливен дъжд, тежък мокър сняг да завладеят западното крайбрежие на Съединените щати до Коледа. Вълните по Тихоокеанското крайбрежие ще достигат 10-14 метра.

Основният фокус на бурите е и ще продължи да бъде северозападът на страната.

През района премина и необичайно за това място и време на годината мощно торнадо:

>>>Виж галерията от снимки>>>

Поредица от циклони се формират над Северния Тихи океан. Част от тях ще влияят и на времето на сушата в северозападните щати и по-на юг по крайбрежието на Калифорния.

"Докато най-силната буря от серията започва да навлиза към вътрешността на страната и вълните временно ще се успокоят малко, очаквайте следващите циклони от серията, с крайбрежни наводнения и ерозия на плажове да продължат и през идните дни", предупреждава дългосрочният прогнозист на сайта  AccuWeather Макс Видо.

Бурята, която действаше на сушата в понеделник, причини опустошителни ветрове по бреговете на щатите Вашингтон и Орегон и 15-метрови вълни по брега на морето при Орегон и Северна Калифорния.

По Коледа лошото време ще се разпространи и по-на юг към Калифорния и ще обърка плановете за пътуване на мнозина, предупреждава метеорологът.

 Издадени са предупреждения за опасно време  за любителите на сърфа, които могат да бъдат изкушени от огромните вълни. Виж видеото: