Въпреки, че е февруари, в следващите дни температурите у нас ще бъдат мартенски, а на места - дори априлски.

Днес облачността ще бъде значителна, с по-съществени разкъсвания и намаления над северозападните и западни райони. Слаб дъжд ще превалява в района на Странджа и в Бургаско. Дневните температури ще бъдат от 8 до 13, 14 градуса. Ще бъде почти тихо. Малко по-ниски ще останат температурите в някои части на низините, където ще има мъгли или ниски облаци.

През нощта ще бъде ясно, в повече облаци над югоизточните райони. На места в низините ще бъде мъгливо или с ниски облаци. Минималните температури утре ще бъдат от около 1 до 6 градуса.

През деня ще бъде слънчево, с висока и средна облачност и максимални температури от 8 до 14 градуса.

По-голямата част от Европа е по-топла от обичайното за началото на февруари., В западната и половина е облачно и дъждовно, а на юг — топло, с температури около и над 15 градуса през деня.

Най-топло ще бъде в четвъртък, петък и събота, когато дневните температури в повечето места ще са от 13 до 18 градуса. Не са изключени и стойности до около 20 градуса в отделни места. Ще се почви западен вятър, а облачността ще бъде променлива, често намаляваща до незначителна и слънчево време.

Топло ще остане и в неделя, а в началото на следващата седмица през страната ще премине атмосферно смущение и за кратко температурите ще се понижат, но при това оставайки много над обичайните за месеца.

На места ще превали дъжд.