В статия на първа страница на Times се казва, че правителството "иска да отвори много повече зони като потенциални площадки" за малки модулни реактори или "мини атомни електроцентрали".

За разлика от конвенционалните централи, не е необходимо те да бъдат изграждани на брега и според вестника правителството иска "подход, ръководен от предприемачите, който ще замени правилата, които позволяват изграждането на атомни електроцентрали само на осем определени места".

В статията се казва, че тези планове се считат за важна част от по-широкия план за четирикратно увеличаване на ядрения капацитет през следващия четвърт век.

Прес асосиейшън съобщава за коментарите на министъра на енергетиката Андрю Боуи, който заяви, че правителството "остава ангажирано" с обявяването на график за инвестиране в новата атомна електроцентрала в Sizewell C преди общите избори тази година. Той отбелязва, че това е станало, след като правителството е обявило новата си пътна карта за гражданска ядрена енергетика, за която опозиционната Лейбъристка партия посочи, че не съдържа подробности за Sizewell.

На друго място в. "Гардиън" съобщава, че броят на домакинствата и предприятията в Обединеното кралство, които инсталират слънчеви панели на покривите си, е достигнал най-високото си ниво от 12 години насам, като общият брой на инсталациите е 190 000.

В същата статия се отбелязва, че броят на инсталираните термопомпи в Обединеното кралство също е нараснал до рекордно високо ниво от почти 40 000 през миналата година. Междувременно BusinessGreen съобщава, че правителството е представило "набор от предложени реформи", които да позволят на проектите за "презареждане" на вятърни централи на сушата да участват в търгове за договори за чиста енергия от 2025 г. - удължавайки техния експлоатационен живот.

В областта на политиката в Обединеното кралство в. "Гардиън" публикува интервю с депутата от Консервативната партия и бивш министър на енергетиката Крис Скидмор, който подаде оставка по-рано тази седмица и заяви, че лейбъристите трябва да се придържат към плана си за "зелени" инвестиции на стойност 28 млрд. паунда. "Въпреки че вярва в по-ниските държавни разходи като цяло, Скидмор заяви, че инвестициите в технологии и в нулеви енергийни източници са важни", отбелязва материалът.

Междувременно DeSmog съобщава, че министърът на енергийната сигурност и нетното нулево потребление Клеър Каунтиньо е приела през януари дарение от 2000 паунда от лорд Майкъл Хинтце, един от първите спонсори на климатоскептичната група Global Warming Policy Foundation (GWPF).