Най-ниската температура рано тази сутрин беше измерена край село Горочевци, трънско. Минус 2 беше в София, Банкя, Видин и Топчии, Разградско. Все обичайни минимални температури, но за декември.

По-топло беше в Сандански - 4 градуса, а по Черноморието -  около 10.

Минус 10 е на Мусала, а в по-голямата част от страната температурите преди изгрев слънце бяха в широк интервал от минус 1 до плюс 7-8 градуса. Най-висока беше минималната температура в Царево, 13 градуса.

Днес ще остане сравнително хладно, въпреки слънчевото време, с максимални температури от 13 до 18 градуса в по-голямата част от страната.

Утре минималните температури на някои места слабо ще се повишат, но отново ще има пунктове с отрицателни температури и слана.

През деня ще бъде по-топло, с температури от 17 до 22 градуса. Предимно слънчево или с незначителна облачност.

В събота ще бъде облачно, със слаби превалявания от дъжд на места в южните и югоизточни райони. Температурите ще бъдат от 16 до 22 градуса, в северозападните райони, където ще има повече слънце, до 24, 25.

В неделя температурите ще са от 16 до 22 градуса, а облачността - променлива.

В понеделник в югоизточните райони, под влияние на преминаващ южно и югоизточно средиземноморски циклон, ще има малко по-съществени превалявания, но за прогнозите по този параметър следете информацията на сайта в следващите дни.